Norske IT grundere

Vi har mange typer gründere her i landet. Og allsidighet er jo veldig bra for utviklingen i de forskjellige områdene. Man skaper arbeidsplasser og samfunnet får god nytte av disse skatter og avgifter som da følger med arbeidsplassene.

Atle Hauge

Atle Hauge er i fra Sandane og er en grunder innen It bransjen. Han startet tidlig opp med og etablere seg et firma som da var et enkeltmanns foretag som fikk navnet PC Data Consult.

Her tilbød han kundene sine tjenester som programering og salg av maskinvare med innstalasjon og service.

Han var innom firmaene Enitel og Telia Norge en periode før han så begynte og jobbe for Sensewave der han ble ansvarlig for internett tjenestene deres.

Her tok han så over firmaet etter bare ett års tid og endret da navnet til Freewave AS. Han hadde flere ideer som snart ble satt ut i live, Sms Fun var det første sms varslingen som kom angående poilitets radarer ute på veiene.

Samtidig som han drev på med dette startet han også opp Eurofoto sammen med gründeren Per S Reed, dette ble fort en stor suksess for dem begge.

Dette var en nettbasert fotobutikk som var en av de største innen papirbehandling og redigering og behandling av digitale bilder på den tiden. Bedriften har også i flere år blitt kåret til den beste nettbutikken.

Eurofoto er fortsatt brukt av VG som leverandør av deres fototjenester selv om det nå er Japan Photo som overtok bedriften i rundt 2010.

Så slo Hauge og noen medgrundere og investorere sammen sine selskaper og grunnla så firmaet Intele AS hvor han er hovedakjonær.

Under dette selskapet startet de så opp Intele Sms som drev på med salg og distubisjon av mobiltjenester, Inteweb som drev på med Webløsninger, Datasafe som drev på med online lagring og Snapeye sosialt web basert nettverk rettet mot det faglige fotomiljøet.

Jonas Borchgrevink

Jonas Borchgrevink så dagens lys i 1990 på Nøtterøy er også en It grunder som har klart seg godt med sin satsing.

Han har vært med på å starte opp firmaer som Haced.com, ccn.la, My Good Act og Tailored Message.

Tailored Message er en nyhets app som han sammen med sine partnere tilpasser nyhetsfeeden til sine brukere selv, en tidskrevende jobb vil jeg nok tro.

Hacked.com er en side som retter seg mot bank industrien og en del om crypto valuta, de har sin egen side også om dette temaet CryptoCoinsNews.com som har blitt en av verdens ledende nyhetside for blandt annet Fine Tec, blockchain og bitcoin markedet.

Han er i dag involvert i mange forskjellige selskaper som da selvfølgelig har med It og gjøre. Globeowners Sa hvor han er daglig leder og styre leder, Pf Wetting hvor han er både eier og daglig leder og Lakip AS hvor han sitter som styre leder.

Igjen ser vi et eksempel på at det er fult mulig og lykkes med sine satsinger, han har klart seg fint tross sin unge alder på under 30 år gammel har han gjort store saker innen IT bransjen.