Mediagrundere

Grundere har vi heldighvis mange av i landet, det er viktig og skape arbeidsplasser og få frem nye ideer og teknologi på alle felt.

Mediagrundere har vi også flere av, noen som har klart seg veldig bra og andre igjen ikke helt så suksessfulle.

Trygve Hegnar

Trygve Hegnar er nok et navn de fleste kjenner her til lands, grunder, forretningsmann og redaktør.

Han har klart og bygge seg opp en meget god karriere innen økonomi, som eier av Finans avisen og Kapital magasinet har han meninger om det meste innen økonomiske saker.

Hans utdannelse som siviløkonom tok han i Tyskland og var også på den tiden aktiv håndballspiller, han ble da den første Nordmannen som spilte i den Tyske Bundesliga.

Han ble så redaktør i Samferdsel og Transports fagbladet og dette gjorde at han så en mulighet til og starte sin egen finans avis eller magasin. Det etter og ha sett den en del tøffere og mere pågående stil en de Norske finans blader hadde.

Så ble drømmen til virklighet i starten på 70 tallet, da kom hans blad Kapital ut og det endret totalt den Norske nærings livs sjournalistikken.

Kapital tok tak i mange kritikkverdige saker noe som førte til mange søksmål mot magasinet. Men de har vunnet alle sakene med kun ett unntak som var i slutten av 70 tallet.

Kapital ble for Hegnar en stor suksess, ikke bare økonomisk men også hans måte og legge frem sakene på ble også godt lagt merke til.

Så i starten av 90 tallet startet han som en av iniativtakerene opp Finans avisen, det er riksdekkende dagsavis i motsetning til Kapital som kommer ut annenhver uke.

Den er han nå eier, administrerende direktør og ansvarlig redaktør i, dette var en avis som tok for seg det meste av det som skjedde på den Norske finans markedet. Også denne satsingen har Hegnar hatt en stor suksess med, avisen går med store overskudd hvert år.

Han er også med tiden blitt godt kjent som investor og er nok en av de rikeste vi har i Norge. Så han klarte seg godt som grunder og viser at det så absolutt går an.

Rikard Kaarbø

Rikard Olai Wilhelmsen Kaarbø var en mann med mange jern i ilden, han var veldig aktiv med på å starte opp mange forskjellige foretak.

Han omtales også som den mannen som grunnla Harstad by i sin tid. Han var også den som var med på og starte byens første avis og trykkeri i slutten av 1880 tallet. Denne avisen kom ut under navnet Senjens Tidende men de byttet navn senere til Harstad Tidende.

Da han overtok familie gården Kaarbøgården satset han også på fiske handel og salting som igjen medførte til at han snart kjøpte seg selv en egen fraktebåt og var da blitt reder. Det ble snart flere båter i hans rederi og han ble også medeier i en del båter, han vokste seg stor innen da skipsfart og i fiske industrien ganske raskt.

Han utvidet igjen sin bedrift til og startet opp et nytt kull og saltlager og bygde Nord Norges første kai for og kunne ta imot dampskip.

Han var også veldig aktiv mann innen politikken og hadde flere verv opp igjennom årene.