Må ha troen på seg selv

Det med å ha troen på seg selv, er så klart noe som er viktig i alle deler og faser av livet. Men for noen er det mer viktig enn andre, og i perioder av livet og ikke minst arbeidslivet. Jeg tenker først og fremst på skole, arbeid og sport, når dette med selvtillit kommer inn i bildet. For det å ha troen på seg selv, handler jo om selvtillit. Men det handler også om selvinnsikt og rammebetingelser, og ikke minst det å ikke gape over for mye. Men kunsten er balansegangen her, for man skal jo også være visjonær for å utvikle bedriften og seg selv. La oss se litt mer på dette, for det er tre ord som er avgjørende viktig for en gründer.

Hørt fra en gründer

Hørt fra en gründer

Dette jeg nå skal sitere, er hentet fra en tale som en lokal gründer i Halden uttalte «En gründer har tro på at sin forretnings idé skal lykkes» Ja dette er i alle bransjer og markeder, bud nummer én. Videre sa gründeren «man tar personlig risiko for å få realisert drømmen» Legg merke til at vi her snakker om drømmen, og det henger ganske høyt og er noe man virkelig vil jobbe for å oppnå.

Sten for sten

De aller fleste gründere liker å snakke om, hvordan de startet opp virksomheten sin. Det er ikke uvanlig at det hele startet hjemme på rommet, i kjelleren eller på en gammel låve for den saks skyld. Dette viser at et sted må man begynne, om man skal starte et logistikkfirma – kan man ikke bygge lager på 5000 kvadratmeter første året. Ta ting steg for steg, å ha kontroll på økonomien.

De tre viktige ordene

Visjon, innsats og hengivenhet, er tre ord man kommer langt med. Men disse må så klart fylles med innhold, mening og ikke minst handling. Slik jeg ser det ligger handlingen i ordet «Innsats» Det er viktig å være klar over, at alt krever hard jobb. Tårer, blod og svette er også noe som følger med, og som man må være forberedt vil komme. Men dette i seg selv trenger ikke være negativt ladet, selv om vi kanskje ikke forbinder disse ordene med noen positivt. Om man driver med noe man trives med, ja så blir det meste positivt. Som jeg har vært inne på tidligere, så trives en god gründer med mye arbeid og lange arbeidsdager. Men husk at du ikke er supermann, sjansene for å brenne seg ut er alltid der.

Det hele starter hos mennesket

Det hele starter hos mennesket

Det er noen som mener at vi alle har en gründer i oss, og at det ikke handler om å få den gode og riktige idéen. Det handler rett og slett om mennesket, medmennesket og personen, en gründer har et sterkt ønske om å lykkes – men ofte vil man ha andre med seg. Det å lykkes alene, er nesten umulig. For uansett må man ha kunder for å lykkes, men de er ikke bare kunder de er også medmennesker. Tro, håp og kjærlighet bakes også inn i dette, og det er kanskje ikke helt uventet at det er en prest som sier det. Uten tro, håp og kjærlighet kommer man ikke langt, og det gjelder naturligvis ikke bare for gründere.