Felles egenskaper for de som lykkes I

Felles egenskaper for de som lykkes I

Det er blitt skrevet og sagt veldig mye om dette tema, og det finnes helt klart ikke noen fasit på hva som skal til for å lykkes som gründer. Men det man i alle fall kan gjøre, er å lytte til folk som har erfaring på området. Dette gjelder jo det meste her i livet, nemlig det at man bør være ydmyk og lytte til tips og råd. Jeg tenkte å sette opp noen punkter, som beskriver hva som kjennetegner de som har lykkes. Dette er ikke teorier, men forskning og faktaopplysninger – hentet fra 500 gründere som faktisk har klart det mange drømmer om. Jeg håper at dette både kan være inspirasjon, men også en nyttig informasjon for deg som tenker å starte noe – det er i alle fall gode tips å ta med seg på veien.

Felles egenskaper

Egenskaper er ikke alltid like lett å tilegne seg, med noen klarer det faktisk. Egenskaper er ofte noe som ligger i oss, men med riktig fokus og innsatsvilje – kan nær sagt alle bli gode nok til å nå målene sine. Men det at noen må jobbe hardere enn andre, ja det er det ikke noen tvil om. Men dette er jo slik vi mennesker er skrudd sammen, og det å lykkes koster for de aller fleste ganske mye.

Lidenskapelige

Det å brenne for det man driver med, er det aller mest viktige. Dette kommer kanskje ikke som noen stor overraskelse på noen, men det uansett grunn til å poengtere viktigheten. Det er ikke uten grunn at den er listet opp som nummer én heller.Hvis man har lidenskapen på plass, vil som regel de andre egenskapene raskere komme på plass – eller for den saks skyld forsterkes. I undersøkelsen opererer man med to forskjellige typer mennesker: 1) Strebere 2) SøkendeStrebere er de som tidlig vet hva de vil med livet sitt, mens søkende er de av oss som ønsker å prøve ut ting. Undersøkelsen viser at det er desidert flest søkende mennesker, men fordelen med strebere er at de langt tidligere kan fokusere på målene sine.

Ville du gjort det gratis?

Ville du gjort det gratis?

Dette er et viktig spørsmål å stille seg selv, for om det kun er penger som er motivasjonen og drivkraften – viser det seg at du mest sannsynlig ikke vil lykkes. Lidenskapen må ligge i det du driver med, og ikke bare i pengene. Det beste er at man har som filosofi, at pengene vil komme som et resultat av den store lidenskapen. Hvor mye og hvor raskt, ja det avhenger jo av hva du driver med så klart.

Har det morsomt på jobb

Dette er utrolig viktig, og det gjelder jo ikke bare om man vil lykkes som gründer. Men det å være vellykket i denne sammenheng, resulterer svært ofte i at man på en måte belønner seg selv i for av glede. Det er knallhardt arbeid for å lykkes, så humor og det å trives er nærmest et must for ikke brenne seg ut.Det viser seg at de som lykkes, ofte ikke brenner seg ut på jobb. Det er en tommelfingerregel som sier, at 80% av arbeidet bør være lystbetont og morsomt – mens de resterende 20% er mer av den kjedelige/rutinepregede arten.